March 30, 2009

Este un proiect inițiat de Instituția Primarului municipiului Craiova și face parte din planul de dezvoltare și modernizare a orașului, pe termen mediu și lung.

lunca01

Bazinul ștrandului și clădirea restaurantului se aflau într-o stare avansată de degradare și s-a propus dezafectarea acestora.
Au fost propuse 2 variante de amenajare –
S-a ales o variantă mai complexă de amenajare, ce va cuprinde:
– bazine cu apă pentru copii și pentru adulți, zonă de jocuri pe plajă cu nisip, zone de spațiu verde si amenajare peisagistică, vestiare și dușuri, restaurante aparținând unor mari lanțuri de alimentație publică.
Zona de joacă pentru copii și plaja pentru cei mici, va cuprinde, între altele:
– Tuneluri, tuburi de cădere, canale de apă, 12 platforme pentru sărituri, 2 piste de înot, 1 umbrelă de apă, jeturi de apă, 2 pavilioane acoperite cu cascadă
– Piscina pentru copii mici va avea tema Pirații din Caraibe și va cuprinde:
– Barca de pirați cu tobogan, un crocodil gigant, tun cu apă, insula piraților cu tobogan, palmieri, roci care înconjoară lungimea piscinei

Zona de joc și plajă pentru copii mari și adulți – cu tobogane și echipamente de joacă, va cuprinde între altele:

– 2 Tobogane cu apă ce pornesc de la o înălțime de peste 9 metri și au 90 de metri lungime
– 3 tobogane cu apă, ce pornesc de la peste 4 metri înălțime și care au lungimea pistei de 21,5 metri
– Un lac și un rîu – în miniatură, ce constă într/un canal cu apă curgătoare cu viteză mică și o zonă de relaxare în apă
– Bazin cu valuri și zonă de plajă cu nisip

Zona de înot și plajă pentru adulți, va mai cuprinde:

– Un bazin olimpic de înot cu dimensiunea 50 x 21 m

Se vor amenaja terenuri pentru:

– Fotbal pe plajă
– Tenis cu piciorul
– Volei

lunca02

Alte lucrări:

Se vor efectua lucrări de amenajare a spațiului verde – săpături, plantări de arbori decorativi, amenajare de gazon pentru zoenel de plajă pe iarbă, se vor monta corpuri de iluminat estetic și ambiental.

Iluminatul se va realiza cu corpuri tip LED, pentru un mediu sănătos, ecologic, fără emanații de radiații ultraviolete, fiind un iluminat de patru ori mai economic decât cel clasic.

Totodată, iluminatul tip LED este foarte bun pentru camerele de supraveghere ce vor fi instalate în perimetrul Parcului.

Suprafața totală – este de 30.000 mp.

lunca03

Durata de execuție a lucrărilor a fost estimată la 13 luni

– iunie 2009 – iulie 2010, având în vedere un rirtm continuu de lucru, inclusiv pe perioada de iarnă în spații închise și fiind atacate simultan toate obiectivele.

Pentru această investiție, numărul locurilor de muncă create este estimat la 80, în faza de execuție și la 25 în faza de operare.

Valoarea totală a investiției, inclusiv TVA se ridică la 42.298 mii lei sau 10.743 mii EURO, la cursul de 3,9372 din data de 17.12.2008.

Finanțarea investiției se face din fonduri proprii de la bugetul local.

Scopul investiției

Îmbunătățirea condițiilor de agrement și divertisment pentru locuitorii municipiului Craiova și pentru cei din localitățile și județele învecinate, în condiții igienico-sanitare deosebite și fără riscul unor accidentări nedorite.

Creșterea potențialului turistic al municipiului Craiova printr-un flux de turiști și o rată mai mare de ședere a acestora în capitala Olteniei.

Creșterea veniturilor la bugetul local, creșterea calității vieții locuitorilor municipiului Craiova.

Sursa: Antonie Solomon

Niciun raspuns

There are no comments yet, be the first!

Leave a Comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

© Parcul Lunca Jiului 2009. All Rights Reserved. FreshPress Themes